lördag 19 december 2009

Misslyckande ???

Enligt uppgift ska klimatmötet i Köpenhamn vara ett misslyckande. Målet att begränsa jordens uppvärmning med högst 2 grade nåddes inte.
I dag har jag kört iväg de sista potatisen till Stärkan. Hela veckan har det varit minusgrader och snö. Man har varit orolig för att potatisen skulle frysa innan de kom iväg. Transporten till Stärkan var även den spännande. Halka och snö är inte det roligaste när man drar iväg med 30 ton potatis efter traktorn.
Personligen ser jag fram emot lite varmare väder men dessvärre tror jag inte det blir mycket varmare, även om man misslyckas med målen. Ärligt talat tror jag inte vi människor kan påverka klimatet nämnvärt. Sedan jordens tillkomst har det varit stora temperatursvängningar under åren. Dessa kommer givetvis att fortsätta oavsett vad vi människor gör.
Men det är naturligtvis så att ploitiker måste visa att de har inflytande och betydlese, likaså forskare och andra utredare. Man skapar problem för att det sen ska bli legitimt att lägga ner tid och pengar på att lösa dem.
Vi som kör potatis, vilket faktiskt är ett produktivt arbete, har inte mycket att komma med i debatten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om klimatdebatten tvista de LÄRDE men när lönsamheten för kemijordbruket inte är den bästa kan "ekologiskt" bli en intresseväckare för svensk mat.

Anders Niléhn sa...

Ja, det kan vara sant. Vi kommer att skriva mer om ekologisk produktion på NilehnTeknik under 2010.