tisdag 8 september 2009

Bra läge politiskt och ekonomiskt

De som höll fanan högt förra hösten och vintern och menade på att när konjunkturen vänder står Sverige bra rustat för att klättra uppåt. Nu ser det ut som de har fått rätt.
Sverige rankas nu som världens fjärde bästa nation vad gäller konkurrenskraften i ekonomin. Att det är så ser vi nu i kronans förstärkning, även om den halkat tillbaka mot euron lite de senaste dagarna.
Även politiskt ser det stabilt ut i Sverige just nu. Den borgerliga regeringen har aviserat ytterligare skattesänkningar för dem som arbetar, vilket onekligen är bra för konkurrenskraften och landets ekonomi totalt sett. De har dessutom infriat i stort sett alla vallöften vilket bland annat inneburit den största skattesänkningen i Svensk historia samtidigt som satsningar på infrastruktur och annat viktigt kunnat fortgå utan inskränkningar.
Även om det alltid är några som gnäller, oavsett vad en regering gör, så visar de senaste undersökningarna att en majoritet av svenskarna är nöjda med regeringens arbete. Det är naturligtvis bra och innebär en god grund för ytterligare förbättringar. Tror vi svenskar på vår egen regering är chansen större att folk i andra länder också gör det.

Inga kommentarer: